Dva týdny pauza

10.7.2019, autor: Jan Blecha

Po minulém skvělém začátku v podobě dvou velikánů jsem se opět naplno vrhnul do pracovního kolotoče a než se člověk nadál byly to dva týdny, co jsem měl nahozeno.

Každý to jistě zná ten pocit, který je prostě silnější a vy chtě, nechtě musíte zkrátka vyrazit. Tak to byl i můj případ. Během chvíle je vše připraveno a vyrážím k vodě. U vody je docela plno, ale koukám, na vodě plave docela dost bordelu ze spadaného topolu, což mě zajímá víc, než okolní rybáři. Sedám na místo, kde tento bordel není a nezbývá než doufat v nějaký ten záběr. Po nacvičeném rituálu v podobě postavení stojanů, prutů a všeho potřebného je vše připraveno a návazce s boiliesem letí do vody.

Po chvíli se začíná ozývat pípání hlásiče. Koukám, že jsou ryby docela aktivní i v tomto počasí. Přikrmuji boiliesem a čekám.

Sledování okolí letí tak rychle, že si ani nepřipouštím, jak ten čas letí. Ze sledování přírody mě vyruší plynulý tón hlásiče, přiskakuji, přisekávám a začíná opět nelítostný souboj. Vše se podařilo zvládnout a já podebírám krásnou rybu o délce 101 cm a váze 18,10 kg. Krásná a nezaměnitelná ryba. Dneska zabodovalo boilies JAHODA + MRTVÝ KORÝŠ. Již brzy vyrazím znovu.

S pozdravem Jan Blecha

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.