Mezi lavicemi

1.8.2018, autor: Michal a Veronika

Naše naplánovaná odstávka stavby rodinného domku nakonec vyšla, takže volba byla jasná, jedeme na ryby...

Namířeno jsme měli na písník, který bývá v teplém ročním období poměrně značně zarostlý a vytáhnout nějakého toho kapříka chce trošku trpělivosti a štěstí. Velké plus pro rybáře je, že na téhle vodě je povoleno zavážení návnad a nástrah, popřípadě chytání z lodi. Bohužel to plus neplatí pro ryby.

Měli jsme kolem sebe rybáře, kterým nestačí prostor před sebou a vzdálenost do 200 m zavážky na 30 ha vodě. Zavážka na nepřístupná místa z náhozu samozřejmě láká, i počet záběrů tím jistě stoupá. Ale když je to spojeno s neustálým padáním ryby a v podběráku vždy skončí pouze 20 kg trávy a ryba pryč, měli by se nad tím rybáři alespoň pozastavit. Ze začátku jsme byli trošku znechucení, nakonec nám to náladu nezkazilo a výpravu jsme si pěkně užili.

Měli jsme vytipovaná 3 místa, kde jsme chytali. První bylo v mírném svahu táhlé lavice, takže jsme prochytávali svah a patu lavice. Druhé místo bylo v hloubce za hustým porostem, kde řasy sahaly až k hladině. Třetí místo bylo mezi lavicemi, kde hloubka byla mezi 6-4 m.

Všechna místa jsme si vybrali na dohoz. Vozili jsme to pouze na místo první, kde jsme zkoušeli různá místa ve svahu ve vzdálenosti 60 m.

Vsadili jsme na boilies Boss2 Ryba-Banán 20 mm, boilies Magic Mořská Panna 20 mm a speciál Krill-Kreveta s Losos-Sardinkou 20 mm. Vše doplňované o obalovací pasty Ryba-Banán a Losos-Sardinka. V trávě je někdy lepší boilies nadlehčit pop-up. My používáme Skopex-Ananas 16 mm a Moruše-Chobotnice.

Nezbytnou součástí bylo i PVA, které jsme vytvářeli z pelet RSX Mrtvý Korýš a Pelet RS Method Jahoda. Střídali jsme to i s pár kulkami na PVA niti.

Ryby byly po příjezdu docela aktivní a záběru jsme se dočkali poměrně brzo po náhozu. A hnedka krásný kapr. Jak už to u nás tak bývá, rychlý začátek, rychlý konec. V letních teplotách se kaprům další dny moc nechtělo. Krmná místa jsme udržovali a vyplatilo se. Kapři se začali postupně pravidelně krmit ze všech krmných míst. Každý den jsme udělali záběr od pěkné ryby.

Bylo zajímavé sledovat, jak záběry slábnou, ale jedno místo mezi lavicemi bylo stále aktivní. Je to právě ono místo, kam se ryby vrací a pravidelně proplouvají. Chytali jsme ryby kolem 10-12 kg, občas i ten dorostenec. Nejhezčí byla pěkná mamina právě z místa mezi lavicemi. Na svou délku měla opravdu pupek.

Top boilies na téhle vodě je Losos-Sardinka s pop-up Skopex-Ananas částečně zabalené do pasty doplněné o PVA. Už se těšíme, až zase budeme muset na něco čekat, abychom mohli zase k vodě. Ať vám to u vody nikdo nekazí a ať to jezdí, V&M Team.

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.