Starý známý

14.1.2018, autor: Jan Blecha

Léto uteklo jako voda, prázdniny a dny dovolených jsou z valné části pryč a pomalu nastává větší klid u vody. Vždy se těším na tento čas, kdy se ryby začnou krmit a shánět zásoby na zimu.

Léto uteklo jako voda, prázdniny a dny dovolených jsou z valné části pryč a pomalu nastává větší klid u vody. Vždy se těším na tento čas, kdy se ryby začnou krmit a shánět zásoby na zimu. Podzim pomalu začíná a šance ulovit větší kusy stoupá, ale každé roční období má něco do sebe. Letos jsem se opět těšil, že podniknu několik podzimních vycházek a že se mi podaří ulovit několik krásně zbarvených podzimních kaprů v jejich plné kondici.

Ale nakonec vše dopadlo úplně jinak. V jeden poprázdninový den jsem vyrazil k vodě s vidinou první vycházky v tento čas, kdy si užiji trošku méně tlaku u vody. Místo jsem si prokrmil nabustrovaným boiliesem. Netrvalo dlouho a na prokrmené místo letěly i mé montáže. Vše bylo připraveno a já se kochal okolní přírodou. Na večer mi konečně přišel záběr na boilies s příchutí MRTVOLA a hned od začátku bylo cítit, že se jedná o velice slušnou rybu. Po několikaminutovém urputném boji leží na podložce. A k mému údivu je to můj "starý známý." Kapr o váze 21,60 kg a 98 cm délky. Krásný lysec, který nevím, jestli si mě vybral, ale již asi pátý rok po sobě tohoto kapra chytnu alespoň jednou za sezónu. Tuším, že poprvé jsem ho zaregistroval na váze 16,20 kg. A možná, kdybych zapátral více ve fotkách, třeba bych ho nalezl i s nižší váhou. Ale je super - vidět, že se kaprovi daří, že skvěle nabírá na váze a je v neskutečné kondici. Další zajímavostí tohoto kapra, tedy alespoň pro mě, je to, že je to má poslední ryba chycená v sezóně, nebo naopak má první, což se mi asi třikrát povedlo. Poprvé to byla má poslední ryba na podzim, pak hned na jaře můj první kapr a opět na podzim jsem zakončil sezónu tímto kaprem.

A letos to byla opět má poslední ryba, ač jsem plánoval ještě několik vycházek, ale časově jsem to již nezvládl. A tak opět můj "starý známý" se mnou zakončil sezónu, ale musím říct, že v podobě krásně stavěné ryby přes dvacet kilo pro mě na velmi zajímavou příchuť boiliesu MRTVOLA, za což jsem byl neskutečně rád.

Na kapry, jak jsem psal výše, jsem se již nedostal, ale v letošní sezóně se mi povedlo chytit několik velice slušných ryb na produkty Carp Servis a opět musím poděkovat panu Václavíkovi a jeho firmě za super práci a za super produkty, které se snaží neustále zlepšovat k naší spokojenosti a opět byl důkazem další kapr přes dvacet kilo, se kterým jsem letošní sezónu zakončoval. Bez těchto produktů bychom totiž byli u vody poloviční. Již teď se těším na novou sezónu, i když ta dlouhá pauza a teď jistě nehovořím jen za sebe, je nekonečná a já se vždy nemohu dočkat, až zase budu sedět u vody.

S pozdravem

Blecha Jan

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.