Rybářská dovolená

23.8.2017, autor: Aleš Váňa

Rybářská dovolená

První letošní pětidenní dovolenou jsem se rozhodl strávit sám na větším českém jezeře. Jedná se o krásnou, rybářsky atraktivní vodu, ale není zde vůbec jednoduché si pořádně zachytat.

Po příjezdu panovala neskutečná vedra, ale předpověď slibovala občasné bouřky, na které jsem hodně sázel. Hned první den se mi podařilo z jednoho nadějného místa vzdáleného cca 200 m ode mě docílit prvních záběrů. Bohužel nové nevyzkoušené háčky mě zklamaly a o ryby jsem přišel.

Nezbývalo než vše předělat na to, co mi vždy fungovalo, a místo jsem začal masivněji krmit boilies JÁTRA-VANILKA a LOSOS-SARDINKA s halibut peletami a jako nástrahu 25 mm kuli na panáčka. S sebou jsem měl připraveno a dobře naboostrováno 30 kg krmení, což se později ukázalo jako nedostačující.

Druhý den záběrů začalo přibývat a konečně montáže rybám seděly, jak jsem zvyklý. Každý den se začal opakovat stejný rituál, kdy mi ryby najely kolem 10. hodiny ranní a setrvaly až do odpoledne, kdy záběry ustaly.

Bylo zapotřebí této doby využít, a proto jsem makal naplno a na nějaký odpočinek, vaření nebo knížku, kterou jsem si vzal, nebylo ani pomyšlení. Ukrutné vedro začaly střídat slibované bouřky a mně se hned druhý den podařilo ulovit mimo jiné krásného šupináče s vahou, která pro mnohé rybáře tolik znamená.

Zajímavé bylo, že okolní lovci byli i několik dní bez záběru, ale já byl v jednom kole a využíval při každém urputném souboji člunu. Musím se přiznat, že jsem byl skoro rád, že záběry k večeru ustaly.

Během výpravy se mi podařilo nachytat opravdu velké množství zajímavých ryb a svým způsobem jsem si i odpočinul od ruchu velkoměsta. Všem slušným a zapáleným rybářům přeji podobně rybářsky úspěšné strávení dovolené ...

S pozdravem

Aleš Váňa

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.