2.ročník Carp Maratonu dvojic

2.10.2014, autor: Michal Chadim

Již druhým rokem jsem se sešli na soukromém revíru Jinín,kde majitel pořádá amatérský závod kaprařů z celé republiky o putovní pohár...

Termín závodu byl tentokrát posunutý o zhruba měsíc dřív než ten lonský a závod se konal poslední víkend v srpnu..Letos se sešlo pouze 8 dvoučlených týmů,ale to vůbec nevadilo protože o to větší sektory byli vyznačeny a nebyli jsme tolik namačkaní u sebe.

Losování se ujal můj dlouholetý parták Howy a měl opravdu štastnou ruku trefil přesně místo které jsme si tolik přáli :)

parták losoval a měl štastnou ruku

Taktiku jsme měli předem domluvenou a drželi jsme se plánu od samého začátku.

Jako krmení jsme zvolili směs halibut pelet,boilies z řady Boss2 od firmy CS Václavík..Pod háček jsme dávali každý to své osvědčené a to na co nám to tady opravdu lítá.Howy vsadil na boilies z řady Boss2 doping mrtvola a já jsem zkoušel sladké varianty Cherry-crab a z masových chobotnice vše ve 20mm.

První ryby byli sice menších váhových kategorií a nebodované,ale usvědčovali nás v tom že naše taktika funguje a je jen otázkou kdy se trefíme do větších ryb,které se bodují.

Bohužel jsme měli dlouho smůlu,bud nám ryby padali,nebo jsme se pořád potýkali s kapry které byli těsně pod bodovanou hranicí :(

Postupem času jsme začali propadat depresi a naděje na nějaké umístění se nám hodně vzdalovala..Posledních 12h před koncem závodu jsme byli stále na posledním místě což pro nás jako favority závodu nebylo moc příznivé.Ale jelikož jsem už od jak živa soutěživý typ nechtěl jsem nic vzdát a pořád jsem něco zkoušel a vymýšlel.

Po půlnoci se vše změnilo když se mi podařilo zdolat první bodovanou rybu a najednou se šance změnily a začali jsme usilovat o nějaké to lepší umístění.

první ryba zavodudalší cené body,ryba atakujíci 10kg hranici

Další cenou rybou byl lysák který přišel cca po hodině a hned takový krasavec který atakoval hranici 10kg a a rázem jsme se přibližovali k soupeřům kteři byli na 3 a 4 pozicích..

Hned ráno jsme zjištovali jak na tom jsme a kolik nám chybí na přední příčky.

I Howymu se začalo dařit a sbírali jsme další a další cené body

ranní šupík,soupeřům jsme šlapali na paty

Jenže čas letěl jako splašený a i soupeřům se dařilo,museli by jsme udělat během několika hodin dva deseti kilové kapry aby jsme se dostali na druhé místo,ale nic nebylo nemožné.

Kolem jedenácté hodiny dostávám slušnou rybu a u soupeřů začala slušně propukat nervozita kolik že už to máme nachytáno :)

na tohle jsem čekal,naděje která nás posunula hodně do předu

Ale naše naděje netrvala dlouho,když na pozici č.4 kluci vytáhli rybu nad 11kg :(Ale jak jsem se již zmínil nic nevzdávám. Rychle vytahuji pruty a připravuji něco, čemu věřím na 100%, a to byla jistota v podobě boilies Chobotnice,kterou mám už nějaký čas naloženou v CSL Chobotnice. Nastražím pod háček jednu z těchto dobrot a posílám to co nejdál k protějšímu břehu. Je půl dvanácté a věřím, že to musí přijít, i kdyby to mělo být za minutu dvanáct. :) A ono to přišlo, po patnácti minutách mám pořádnou jízdu, kapr se pere a já jsem nervózní, abych ho nevyřízl. Po nádherném souboji, kterému přihlíželi všichni okolní závodníci, mám na podložce kapra, který nás jistě posune na třetí místo! A hned po zvážení nám bylo jasné, že je to tak.

šupík který nám zajistil třetí místo 12,10kg

Kapr má 12,10 kg a my jsme hned na bednové pozici. Do konce závodu je ještě něco málo přes deset minut, už chci vytáhnout prut, který se najednou rozjíždí. Všichni kolem nevěřícně kroutí hlavou a modlí se, ať nemá víc než čtyři kila, protože přesně tolik nám chybí na druhé místo. Když dotáhnu kapříka odhadem něco přes padesát centimetrů do podběráku, soupeři si oddychli. I přesto ho chci zvážit a zjišťujeme, že nám chybí přesně 40 dkg na to, abychom se dostali na stříbrnou pozici. :( Je to trochu smůla, že až v posledních minutách závodu jsme se nadechli a začali pořádně soutěžit, ale tak to prostě chodí. Měli jsme nejlepší flek, jaký jsme si mohli přát,ale bohužel rybám se moc nechtělo. Kdyby závod trval ještě o nějakou tu hodinku déle, mohlo by to být jistě zajímavější a snad bychom se dostali i výše.

Nakonec při vyhlašování jsme rádi, že nás štěští neopustilo a při celkovém součtu 49,5 kg ulovených ryb jsme štastní, že jsme alespoň sami sobě dokázali, že nestačí mít nejlepší místo, ale je třeba tomu úspěchu jít také trochu naproti...

Komentáře

Přidat komentář

Vyplňte všechna pole označená (*)

Komentáře

Diskuze neobsahuje žádné komentáře.